Hoe een tent op slot te doen

Als je naar een tent kijkt, kun je duidelijk zien dat deze constructies niet de veiligste dingen ter wereld zijn. Hoewel kamperen op een georganiseerde camping meestal redelijk veilig is, wil je er toch zeker van zijn dat niemand je spullen meeneemt terwijl je de omgeving gaat verkennen.

Wat meer is, als je op een afgelegen plek kampeert, weet je nooit wie er langskomt en misbruik van je probeert te maken. Maar een slot op de tentdeur zetten is nauwelijks een afschrikmiddel; een vastberaden dief kan tenslotte gewoon een mes pakken en door het materiaal snijden om gemakkelijk binnen te komen.

Dus dat roept de vraag op hoe je een tent moet vergrendelen. Hoewel je tentsloten kunt kopen, zijn dit niet de meest betrouwbare dingen ter wereld. Dus in plaats van je tent op slot te doen, loont het om wat voorzichtiger te zijn als het gaat om het verzorgen van je waardevolle spullen.

Moet ik een tentslot gebruiken?

Een tentslot is een manier om je tent een extra beveiligingslaag te geven en het zal de deur met ritssluiting zeker gesloten houden. Zoals we eerder al zeiden, is dit echter niet het meest betrouwbare ter wereld, aangezien iedereen zomaar de stof van je tent kan scheuren en dan is het voor iedereen gratis.

Natuurlijk kan de aanwezigheid van een tentslot je misschien wat meer geruststellen als je de tent moet verlaten, maar we moeten realistisch zijn. We leven helaas in een wereld waar misdaad veel hoger is dan zou moeten en mensen zullen misbruik maken als ze de kans krijgen.

Als je absoluut een tentslot moet gebruiken, raden we aan om het op een minder voor de hand liggende plek te plaatsen, zodat het geen duidelijk teken is dat er niemand thuis is. Er zijn veel opportunistische dieven die een tentslot zien en langs de achterkant sluipen om toegang te krijgen tot de tent als ze weten dat deze leeg is.

Sommige mensen kiezen ervoor om ’s nachts een tentslot te gebruiken om de tent vast te zetten als ze slapen. Dit kan een goed idee zijn als je kinderen hebt die je niet midden in de nacht wilt verlaten, maar je moet ook onthouden dat het in geval van nood ook moeilijker zal zijn om eruit te komen.

Manieren om criminaliteit tijdens het kamperen te voorkomen

Het is een triest feit dat we moeten doen wat we kunnen om onszelf en onze bezittingen te beschermen tijdens het kamperen. In een ideale wereld zou dat niet nodig zijn, maar we doen het wel. Hier zijn enkele ideeën om uw veiligheid te vergroten en te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van diefstal tijdens het kamperen. Bekijk ook ons ​​artikel over camperbeveiliging.

Vestig de aandacht niet op kostbaarheden

Op de ongelukkige kans dat iemand in je tent zou komen, zullen ze zo snel mogelijk in en uit willen. Dit betekent dat ze niet willen zoeken naar waardevolle spullen. Ze verborgen houden is dus een briljant afschrikmiddel.

Als je je waardevolle spullen in de tent moet opbergen, zorg er dan voor dat je je verstand gebruikt om de meest obscure plekken te vinden die niet meteen voor de hand liggen. Alles wat op een voor de hand liggende plaats wordt achtergelaten, is een trefzekere uitnodiging voor een dief.

Kamperen op campings

Kamperen op het platteland geeft je een geweldige kans om de natuur van dichtbij te leren kennen. Deze plekken zijn echter meestal erg rustig en geven dieven de kans om uw waardevolle spullen te bemachtigen zonder dat iemand het merkt.

Als je op een georganiseerde camping kampeert, loop je veel minder risico om slachtoffer te worden van diefstal, omdat mensen minder kansen hebben om niet gepakt te worden. Er is altijd bedrijvigheid en er lopen mensen rond, dus het maakt het leven een stuk moeilijker voor degenen die het willen verpesten voor de rest van ons.

U moet er echter rekening mee houden dat niet iedereen criminele activiteiten zal oppikken, ook al gebeurt het recht voor hun ogen. Dit komt omdat de meeste mensen op de site elkaar niet kennen. Als ze iemand je tent zien binnengaan, hoe weten ze dan dat ze iets verkeerd doen en geen toegang krijgen?

Sommige campings hebben hekken bij de ingang waardoor het moeilijker wordt voor ongewenste bezoekers om ter plaatse te komen. Deze campings laten alleen gasten toe waardoor u zich een stuk veiliger kunt voelen.

Aan de andere kant zijn er enkele campings die we als de pest zouden mijden. Deze sites zijn vaak vervallen, onverzorgd en niet goed beveiligd. Als de site goed wordt onderhouden, geeft dit over het algemeen aan dat deze veiliger is. Het is natuurlijk altijd de moeite waard om online beoordelingen te bekijken, omdat dit u veel zal vertellen.

Nogmaals, kamperen op afstand kan verleidelijk zijn en sommige campings liggen ver uit de buurt. In die zin is de afgelegen ligging aan jouw kant, omdat het veel minder waarschijnlijk is dat er willekeurige mensen voorbij zullen dwalen. Als iemand een camping gaat verkennen, is de kans veel groter dat hij dat dichter bij huis doet, omdat zelfs dieven geen zin hebben in een onnodig lange reis.

Bewaar waardevolle spullen in de auto

Wanneer je de tent verlaat om een ​​dagje weg te gaan, kan het vaak handig zijn om waardevolle spullen in je auto te bewaren. Dit is iets dat kan worden vergrendeld en voertuigen zijn uitgerust met alarmen, dus als iemand zijn geluk beproeft, zullen ze er snel op worden geroepen.

Maar de meeste dieven weten dit en zullen zichzelf niet in een situatie brengen waarin ze gepakt kunnen worden. Door items in uw auto te plaatsen, blijven ze veel veiliger, maar u moet er wel voor zorgen dat ze goed verborgen zijn. Het heeft geen zin om een ​​dure iPad in het zicht op de voorstoel te plaatsen, want iemand hoeft alleen maar het raam in te slaan, naar binnen te reiken en te vertrekken.

Stop dingen in het dashboardkastje, de kofferbak of in de stoelzakken om ze goed uit het zicht te houden. Zelfs items bedekken met een jas kan effectief zijn, omdat de dief niet weet of er iets waardevols onder zit en vaak niet het risico neemt om erachter te komen; ze gaan altijd voor de gemakkelijkste optie.

Houd uw bezittingen bij de hand

Houd waar mogelijk uw waardevolle spullen altijd bij u. De meesten van ons hebben zaken als creditcards, telefoons, contant geld en sieraden bij zich en als u kampeert, is dit belangrijker dan ooit.

Als er items zijn waar je zonder kunt, neem ze dan gewoon niet mee. Op die manier is er geen risico dat ze worden meegenomen.

‘S Nachts bestaat er een klein risico dat een of andere moedige dief inbreekt in je tent terwijl je slaapt, dus zorg ervoor dat je je waardevolle spullen in je slaapzak bij je hebt.

Beveilig waardevolle items

Het kan voorkomen dat u geen andere keuze heeft dan een waardevol item op de camping achter te laten. Als dit gebeurt, moet u er alles aan doen om dit te beveiligen. Een van de beste manieren om dit te doen, is door het vast te maken aan iets dat niet kan worden verplaatst.

Iets als een boom of een wegwijzer is perfect. Je kunt het item er eenvoudig aan vastmaken (dit werkt goed voor zaken als fietsen) en een dief zou daar op klaarlichte dag moeten staan ​​om het slot te pakken als hij het wilde pakken. Niemand wil dat risico nemen, dus uw spullen moeten veilig zijn.

Zorg er wel voor dat u een hangslot van hoge kwaliteit koopt dat niet gemakkelijk met een betonschaar kan worden doorgesneden. Een ketting is in dit geval ook erg handig.

Weten hoe je voor jezelf moet zorgen

Helaas kan het voorkomen dat u zich in een situatie bevindt waarin u een dief moet confronteren. Ik herinner me dat we als tiener op vakantie waren op Gran Canaria en dat ik mijn ontbijt zat te eten in de villa die we hadden gehuurd. Ik keek op en een willekeurige man had het lef om dwars door de open voordeur de slaapkamer aan de overkant in te lopen.

Mijn vader stond bij de achterdeur te praten met een van de andere vakantiegangers, dus ik belde hem en hij schoot weg om de man te confronteren. Maar toen mijn vader daar aankwam, rende de man net terug de voordeur uit, dus mijn vader achtervolgde hem uiteindelijk. Hij heeft hem nooit ingehaald, maar gaf later toe dat hij, als hij dat wel had gedaan, er niet zeker van zou zijn geweest dat hij zichzelf had kunnen verdedigen.

Dit leert ons een les die we nodig hebben om onszelf te kunnen beschermen in een moeilijke situatie. Ik zou nooit adviseren om op te staan ​​tegen een dief die een wapen heeft of duidelijk fysiek sterker is dan jij. Geef in dit geval uw spullen af, deze kunnen worden vervangen.

Ik zou nooit aanraden om jezelf te bewapenen met wapens tijdens het kamperen. Om te beginnen is het niet legaal om een ​​wapen te dragen, tenzij het voor werk, religieuze redenen is of als het naar een museum wordt vervoerd. Wapens zijn een heel ander verhaal en je moet een certificaat hebben om er een te bezitten, maar zelfs dan mogen ze niet als wapen worden gebruikt, ook al is het voor zelfverdediging. Meer hierover leest u op de website van de politie

Gelukkig is het grootste deel van het VK erg veilig en is het onwaarschijnlijk dat u in een situatie terechtkomt waarin u zelfverdediging moet beoefenen. Het beste is om het dieven moeilijk te maken je spullen mee te nemen en alleen te kamperen wat je echt nodig hebt.

Conclusie

Campings in het Verenigd Koninkrijk zijn redelijk veilige plekken en ideaal voor gezinnen. Uw tent is echter niet de veiligste accommodatie en er kunnen mensen zijn die iets van u zullen afnemen als u uw spullen niet beschermt.

Het is mogelijk om een ​​tentslot te kopen, maar deze hebben niet echt veel zin, aangezien iemand net zo gemakkelijk het tentdoek kan scheuren om binnen te komen. Het beste is om waardevolle spullen bij je te houden of ze te verbergen als je niet in de buurt bent .

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Campingdeijsselhoeve.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart