Hoe lang duurt het voordat hout droog is na regen?

Voor veel mensen lijkt sporten meer een hele klus dan iets om van te genieten. Maar als je een activiteit vindt die je niet alleen graag doet, maar die ook goed is voor je gezondheid, dan heb je een winnaar te pakken.

In eerste instantie zou je hardlopen kunnen zien als een uitdagende vorm van lichaamsbeweging. Maar dat is niet het geval als je er eenmaal in zit. Ja, als je voor het eerst begint, ga je je lichaam ertoe aanzetten misschien dingen te doen die het niet gewend is. Maar na verloop van tijd zul je gaan verlangen naar de high die hardlopen geeft en zul je merken dat je er steeds meer bij betrokken raakt.

Als je ooit die rennende verslaafden op sociale media hebt gezien, weet je precies waar ik het over heb. Maar hoewel hardlopen een geweldige manier is om doelen te stellen en te bereiken, is het ook fantastisch voor je lichaam en in dit artikel ga ik uitleggen wat er met je lichaam gebeurt als je hardloopt.

Nat hout gebruiken is nooit een goed idee. Om te beginnen is het een stuk moeilijker om te ontsteken en zelfs als het je lukt om het aan de gang te krijgen, zal het roken alsof er geen morgen is. Dat is gewoon niet goed voor het milieu en ook niet voor je gezondheid. Er kunnen zelfs lokale wetten zijn over zwaar rokende branden in uw omgeving, dus het is iets dat u ten koste van alles wilt vermijden.

Maar als u uw hout buiten heeft laten staan ​​en de hemel is opengegaan, bevindt u zich in een hachelijke situatie. Maar maak je geen zorgen, in deze gids bekijken we hoe lang het duurt om hout te drogen na een regenbui en wat je kunt doen om de boel op weg te helpen.

Hoe snel droogt hout na regen?

Hout heeft meestal ongeveer een week nodig om volledig uit te drogen en het is belangrijk dat u het de tijd geeft om dit te doen. Anders krijg je te maken met enkele van de problemen waar we het hierboven over hadden.

Als het regent, neemt hout water op en dit verhoogt het vochtgehalte. Idealiter zou hout slechts ongeveer 15% vocht moeten bevatten, maar na regen kan dit vaak verdubbelen. Om er absoluut zeker van te zijn dat uw hout volledig droog is, moet u een vochtmeter gebruiken die u een betrouwbare meting geeft.

Welke factoren beïnvloeden hoe snel hout droogt?

Hoe lang het hout nodig heeft om te drogen, hangt af van een aantal verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van het stuk hout en het lokale klimaat. Andere dingen zijn onder meer de houtsoort die u probeert uit te drogen en hoe vochtig de omringende lucht is.

Dit kan ertoe leiden dat u denkt dat het onmogelijk is om uw natte hout effectief te drogen, maar laat u niet ontmoedigen. Later zullen we enkele manieren bespreken om het proces te versnellen, maar laten we nu eens nader kijken naar de factoren waarmee u rekening moet houden.

Het lokale klimaat speelt een zeer belangrijke rol in de tijd die nodig is om hout te drogen. Als er veel wind staat of het klimaat erg droog is, kan het maar een paar dagen duren; misschien zelfs maar een dag om het hout te laten drogen.

Aan de andere kant, als het weer nat, koud en donker is, zal het meer dan een week duren voordat uw hout weer bruikbaar is. Zoals eerder vermeld, is het erg belangrijk om het vochtgehalte te meten met een vochtmeter; u kunt het zelfs elke dag controleren om de voortgang van het drogen te volgen, als u dat wenst.

Wat kan ik doen om dingen te versnellen?

Als je nat hout hebt gevonden en het graag wilt laten drogen zodat je het kunt verbranden, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om het droogproces te stimuleren.

Het is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je je hout goed stapelt, anders droogt het nooit. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om een ​​goede luchtstroom tussen elk stuk te bevorderen, anders zullen de buitenste stukken drogen terwijl die aan de binnenkant van de stapel nat blijven. Als ze lange tijd zo blijven staan, krijg je problemen met schimmel en rot.

Evenzo is het handig als je het hout in kleinere stukken kunt splijten. Het is logisch dat een groter stuk hout veel langer nodig heeft om te drogen dan een kleiner stuk. Tenzij je ze echt nodig hebt om groot te zijn, knip ze dan af.

Soms hebben we gewoon geen tijd om te wachten tot het hout vanzelf uitdroogt en in dit geval kun je het een boost geven met vuur. Ik bedoel niet dat je het voortijdig verbrandt, maar plaats de stapel gewoon dicht genoeg bij een vuur of zelfs een verwarming, zodat het profiteert van de extra warmte en sneller uitdroogt.

Bewaar uw hout waar mogelijk altijd binnen, zodat het niet in de regen kan staan. Als je hem buiten moet houden, zorg er dan voor dat de stapel wordt beschermd door een houtopslag, zeildoek, plastic doos en dat hij niet direct op de grond staat.

Conclusie

Niets is zo frustrerend als een stapel hout die per ongeluk nat wordt door een onverwachte regenbui. Het vocht trekt in het hout en maakt het onbruikbaar voor verbranding. Het kan een dag tot meer dan een week duren om uit te drogen.

Er zijn dingen die je kunt doen om het te versnellen, maar het is super belangrijk om ervoor te zorgen dat je het vochtgehalte controleert voordat je gaat branden, anders wordt het een nachtmerrie om te ontsteken en zal er een hoop rook vrijkomen!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Campingdeijsselhoeve.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart