Wat is een Franse camper Aire?

Frankrijk is een ongelooflijk divers land met veel te ontdekken. Van bergachtige streken tot torenhoge kustlijnen, meren en vele prachtige steden. Het is dan ook geen wonder dat zoveel mensen Frankrijk kiezen als bestemming om met hun camper op verkenning te gaan.

Maar waar je in Frankrijk verblijft, verschilt zeker van wanneer je het VK verkent. Een van de grootste verschillen met waar u uw camper voor de nacht parkeert, is de aanwezigheid van camperairs. Maar wat zijn ze?

Camperplaatsen zijn het Franse antwoord op ’s nachts parkeren. Ze zijn verspreid over het hele land en bieden een kleine plek met verschillende faciliteiten, afhankelijk van de lucht.

Als je met je camper door dit prachtige land reist, is de kans groot dat je tijdens je bezoek minstens één keer in de lucht verblijft. Als je nog nooit de Franse camperlucht hebt ervaren, vertelt deze gids je alles wat je moet weten en wat je kunt verwachten.

Wat zijn camperplaatsen in Frankrijk?

Er zijn twee verschillende soorten lucht in Frankrijk; de Aire de Service en de Aire de Campingcar. U vindt deze op twee hoofdlocaties: in de buurt van een dorp of stad of bij een tankstation langs de snelweg.

Het ding over French aires is dat er grote verschillen zijn tussen sites en dit is een van de dingen die ze zo interessant maakt. Je verblijft nooit in twee identieke kamers.

U vindt veel aires de service bij tankstations langs veel van de hoofdwegen en snelwegen door het land. Deze servicegebieden lijken erg op wat we hier in het VK hebben, alleen met de toevoeging van camperplaatsen.

Dit zijn parkeerplaatsen voor campers die zijn voorzien van diverse basisvoorzieningen. Hierbij kan gedacht worden aan grijze vuilwaterstortplaatsen, lediging van cassettetoiletten en een verswatervoorziening. Hoewel wat u krijgt, van plaats tot plaats zal verschillen.

Het is belangrijk om te onthouden dat campers niet zijn ontworpen om de hele duur van uw verblijf in te blijven. Ze zijn meer een servicegebied en kunnen worden gebruikt als u een tussenstop heeft op uw reis naar uw eindbestemming.

Houd er ook rekening mee dat deze parkeerplaatsen vaak worden gedeeld met vrachtwagens en andere grote voertuigen. Dit betekent dat ze ’s nachts behoorlijk luidruchtig en druk kunnen worden, dus als je blijft slapen, is het misschien het beste om een ​​paar oordoppen mee te nemen!

Maar er zijn ook campingcars in heel Frankrijk en dit zijn de plaatsen die u meestal net buiten de steden vindt. Dit zijn wat door velen als een echte aire wordt beschouwd en er zijn er zoveel! De meeste liggen op slechts een paar minuten lopen van de stad, maar houd er rekening mee dat sommige een vergoeding vragen om te gebruiken, maar er zullen meestal borden zijn om u te laten weten wat u moet doen. Bovendien is het meestal niet veel als je moet betalen.

Op sommige locaties vind je camperplaatsen die je ’s nachts gratis kunt gebruiken, maar je moet mogelijk een toeslag betalen als je ’s ochtends blijft.

In tegenstelling tot de aires de service hebben de aires de campingcars normaal gesproken geen voorzieningen. Hoewel ze zich misschien op aangenamere locaties bevinden, is het nog steeds geen goed idee om een ​​stoel buiten neer te zetten om van het uitzicht te genieten, want dit wordt afgekeurd.

Wat is het concept achter de camper Aire?

Aires in Frankrijk zijn niet hetzelfde als campings of caravanplaatsen omdat er geen reserveringssysteem is. Als je aankomt bij de aire, als deze leeg is, kun je deze gebruiken. Als dat niet het geval is, moet je ergens anders zoeken.

Bovendien mogen camperbezitters zo lang als ze willen op de plek blijven staan, zolang het maar niet meer dan 24 uur is, hoewel er enkele aires zijn die een langer verblijf toestaan, en kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Bij een camping krijg je bijvoorbeeld normaal gesproken een tijdstip waarop je kunt aankomen en een tijdstip waarop je moet vertrekken, maar dit geldt niet voor aires. Dat gezegd hebbende, er wordt over het algemeen niet van je verwacht dat je de camper ’s nachts verplaatst, tenzij je in de buurt van een zeehaven bent.

Als u moet betalen om de aire te gebruiken, is er waarschijnlijk een kaartautomaat. Tegenwoordig accepteren deze machines contant geld of kaart, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over kleingeld, want als u op mij lijkt, doe ik dat nooit en gebruik ik mijn kaart voor alles. U zult zelfs merken dat sommige alleen kaart zijn, wat echt helpt.

Er zijn andere aires waarvoor u een token moet gebruiken. Deze kunnen worden gekocht bij nabijgelegen etablissementen zoals winkels of bars. Er moet een informatiebord zijn waarop staat wat u moet doen en waar u heen moet. Dit geeft u ook informatie over hoe lang u de aire kunt gebruiken.

De faciliteiten die u krijgt met een air de campingcar kunnen vergelijkbaar zijn met de aires de service, maar ze kunnen op een andere manier werken. Veel van de gratis aires bieden bijvoorbeeld een toevoer van vers water en het legen van toiletten, maar hiervoor geldt een toeslag. De kosten zijn niet veel, meestal slechts een paar euro, maar als u grijs water wilt afvoeren, kost dit meestal niets.

Hoewel het niet zo gebruikelijk is, zijn er enkele aires die worden geleverd met een elektrische aansluiting. Hoe dan ook, de aires zijn meestal onbemand en er wordt van je verwacht dat je jezelf bedient voor alles wat je nodig hebt.

Een opmerking over servicepunten

Servicepunten mogen niet worden verward met camperplaatsen. Deze servicepunten zijn plekken waar je grijs water kunt legen en vers water kunt halen. Sommigen bieden misschien het legen van een cassettetoilet, maar dit is niet overal het geval.

Houd er rekening mee dat alleen servicegebieden meestal een kleine vergoeding vereisen, maar dit is meestal niet meer dan ongeveer drie euro. Je vindt ze normaal gesproken langs de weg of in de buurt van camperplaatsen.

Van wie is de camper Aires?

Aires in Frankrijk zijn meestal eigendom van de gemeente. Ze plaatsen deze advertenties omdat ze er zeker van zijn dat het meer bezoekers naar de stad zal trekken, die op hun beurt lokale bedrijven zoals cafés, restaurants en winkels zullen steunen.

Er zijn echter ook Aires de Communales, die door de gemeenschap worden beheerd. Lokale bewoners zetten deze aires op om toerisme binnen te halen en er wordt meestal goed voor gezorgd.

Andere aires zijn eigendom van commerciële bedrijven en bevinden zich op eigen grond. Je zult merken dat veel van deze campings in de buurt van echte campings liggen.

Is het veilig om een ​​Franse camper Aire te gebruiken?

Als je een aire in een kleine stad of dorp gebruikt, zijn ze meestal erg veilig. Het is echt niet anders dan je auto op een openbare parkeerplaats laten staan. Natuurlijk wilt u nog steeds uw normale veiligheidsgewoonten gebruiken en uw gezond verstand gebruiken. Zorg ervoor dat u uw alarm gebruikt en zorg ervoor dat de camper op slot blijft als u deze verlaat.

Wanneer u een tankstation bezoekt, zult u zich waarschijnlijk iets minder veilig voelen, aangezien deze veel drukker zijn en er een knooppunt van activiteit is. Als je je echter ooit zo onveilig voelt dat je je er ongemakkelijk bij voelt, dan raad ik je aan verder te gaan.

Moet u betalen om in een Franse camper Aire te verblijven?

Zoals ik heb besproken, zijn er enkele Franse camperverhuurders die een kleine vergoeding vragen, terwijl andere geen cent kosten. De duurste aires zullen rond de vijftien euro kosten en de goedkoopste slechts twee of drie. Hoeveel u betaalt, hangt af van de diensten die beschikbaar zijn.

Het kan ook zijn dat u in sommige parkeerterreinen gratis kunt parkeren, maar als u van een van de diensten gebruik wilt maken, moet u een kleine vergoeding betalen.

Maar er is geen vaste regel over hoeveel ze vragen voor het gebruik van een aire, dus het is altijd het beste om dit te controleren voordat je parkeert met behulp van de informatieborden op het terrein.

Hoewel de meeste kaartautomaten kaarten accepteren, heb ik verhalen gehoord over Britse kaarten die worden geweigerd. Daarom is het altijd een goed idee om te proberen een alternatieve optie te hebben, zoals wat kleingeld meenemen.

Als er geen boekingssysteem is, hoe weet ik dan of ik een plaats krijg?

Franse camperplaatsen zijn ongelooflijk praktisch en bieden campergebruikers een plek om uit te rusten en toegang te hebben tot de faciliteiten die ze nodig hebben. Zonder boekingssysteem kun je echter nooit garanderen dat je een plekje gaat bemachtigen. Als je aankomt en de lucht is in gebruik, heb je pech en moet je ergens anders zoeken.

Voor het grootste deel hangt het er echt van af hoe laat je daar aankomt. Degenen die rond de late ochtend arriveren, hebben veel meer kans op een plekje dan degenen die later op de dag komen opdagen.

Maar in sommige gevallen kunnen aires om 12.00 uur vol zijn, vooral als ze zich op een populaire locatie bevinden. Als u echter buiten het seizoen reist, kunt u merken dat u overal een plaats krijgt, ongeacht de tijd.

Maar omdat de kans groot is dat je geen plaats krijgt, is het altijd verstandig om een ​​back-upplan te hebben. Dit kan verhuizen naar de volgende stad zijn, of in het slechtste geval, een lokale camping zoeken met een vrije plek als je wilt overnachten.

Camperplaatsen bij u in de buurt vinden

Als je naar Frankrijk reist, zul je veel borden zien die je naar lokale luchtvaartmaatschappijen leiden. Deze borden hebben een afbeelding van een camper en kunnen zwart en blauw of groen van kleur zijn.

Maar als u liever niet afhankelijk bent van verkeersborden in een land dat u niet kent, kunt u dankbaar zijn dat we in een digitaal tijdperk leven waarin mobiele apps voor vrijwel alles werken, inclusief het vinden van een vlucht. Je vindt tal van camper-apps boordevol informatie over de dichtstbijzijnde plaatsen, zodat je van tevoren kunt plannen waar je elke nacht zult stoppen.

Als u echter een meer traditionele aanpak wilt, zijn er ook een aantal boeken beschikbaar die de locatie van aires vermelden. Het ene boek is gewijd aan het noorden van het land, het andere aan het zuiden. Het mooie van deze boeken is dat ze ook informatie laten zien over welke faciliteiten beschikbaar zijn en hoeveel u kunt verwachten te betalen. Aan de andere kant hebben ze misschien niet de meest actuele informatie in vergelijking met de app, dus dit is het overwegen waard.

Een van de meest gebruikelijke manieren om vanuit het VK naar Frankrijk te komen, is via de veerboot of de Eurostar. Veel camperaars willen dan ook weten of er luchten zijn als je Frankrijk binnenkomt via de tunnel of havens. Het goede nieuws is dat die er zijn!

Houd er echter rekening mee dat dit een extreem druk gebied is, dus het is niet altijd gemakkelijk om een ​​plekje te bemachtigen. Dat gezegd hebbende, mensen komen en gaan constant, dus misschien heb je geluk.

Conclusie

Als je merkt dat je een pitstop moet maken terwijl je met je camper door Frankrijk reist, dan is het een goed idee om een ​​van de Franse camperplaatsen te gebruiken. Op deze speciale parkeerplaatsen kunt u een paar minuten, een paar uur of zelfs ’s nachts stoppen. Soms is er een vergoeding, maar dit is niet veel en je hebt vaak toegang tot basisvoorzieningen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Campingdeijsselhoeve.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart