Aardbeien plukken bij mij in de buurt | Kampvuur tijdschrift

Aardbeien kunnen vanaf de vroege zomer tot aan het begin van de herfst op elk moment vrucht dragen. Deze zoete rode vruchten zijn favoriet bij veel mensen en hoewel je ze in overvloed kunt kopen in de supermarkten, is er iets heel speciaals aan om erop uit te gaan en je eigen smakelijke aardbeien te plukken.

En als ik aardbeien heb geplukt, heb ik gemerkt dat er een paar echte monsters zijn, waarvan de grootte moeilijk te vinden is in je plaatselijke Sainsbury’s.

Je krijgt niet alleen een veel betere oogst als je het veld in kunt gaan en PYO-aardbeien kunt maken, maar het is ook een leuke activiteit om als gezin te doen. Wat broodnodige tijd buitenshuis haalt de kinderen weg van elektronische apparaten en de meeste plaatsen hebben een café of bar waar je kunt ontspannen in de zon nadat je je oogst hebt verzameld.

Maar als je het je afvraagt is er aardbeienpluk bij mij in de buurt dan hebben we goed nieuws. Er zijn duizenden eigen aardbeienkwekerijen verspreid over het VK en sommige zijn echt geweldig.

In deze gids zullen we enkele van de allerbeste aardbeienpluk bij mij in de buurt doornemen en je enkele handige tips geven om het meeste uit je bezoek te halen.

Top 10 Aardbeienpluklocaties in het VK

Er zijn zoveel PYO-aardbeienkwekerijen in het VK dat het onmogelijk zou zijn om ze allemaal te bezoeken zonder je hele zomer alleen te wijden aan het plukken van aardbeien. Waar u zich ook bevindt in het VK, u kunt binnen een paar kilometer aardbeien plukken, zodat u niet ver hoeft te reizen.

Hoewel we onmogelijk elke locatie in het land kunnen opsommen, hebben we deze lijst samengesteld met onze top tien aardbeienplukplekken voor heerlijk, vers fruit.

1 Hillfield-kwekerij – Norfolk

https://www.hillfieldnursery.co.uk/apple-juicing-service

Hillfield is een door een familie gerund kinderdagverblijf op een prachtig landschap van 30 hectare. Een bezoek hier is zeker de moeite waard, want er is zoveel te zien en te doen, inclusief dat alle belangrijke aardbeien plukken.

Snuffel rond in de boerderijwinkel die een breed scala aan zelfgemaakte producten verkoopt, evenals de kwekerij met een verbazingwekkende selectie planten.

Als u uw aardbeien met ander fruit wilt mixen, waarom probeert u dan niet de appelpersservice? Hillfield is de thuisbasis van meer dan 250 appelsoorten en biedt een aantal heerlijke verse sappen om je te laten fluiten als je klaar bent met het plukken van aardbeien.

2 Chilton Manor Farm – Kent

http://www.chiltonmanorfarm.co.uk/whats-available.asp

Chilton Manor Farm, gelegen in Sittingbourne, is een geweldige plek om de kinderen mee te nemen om aardbeien te plukken en om verschillende andere activiteiten te ondernemen.

Hier vind je een leuk boerderijwinkeltje met veel heerlijke streekproducten en handgemaakte cadeautjes. Het PYO-veld is elke dag open, behalve op maandag en zelfs als de aardbeien buiten het seizoen vallen, organiseert de boerderij nog veel meer dingen, zoals pompoenen plukken met Halloween!

3 Sandhill Aardbeienboerderij – Merseyside

https://www.sandhillstrawberryfarm.co.uk/

Het nummer Strawberry Fields Forever kwam uit dit deel van het land, dus het zou misdadig zijn om geen PYO-boerderij in Merseyside op te nemen.

Sandhill Farm is een traditionele werkende boerderij in een landelijke omgeving die het hele jaar door PYO-fruit aanbiedt, met de nadruk op aardbeien in de zomer.

Er is de mogelijkheid om op de tractor te zitten en op bepaalde tijden van het jaar zal de boerderijwinkel gevuld zijn met speciale lekkernijen zoals pompoenen en kerstbomen!

4 Grove Farm – Bedfordshire

Grove Farm opent elk jaar vanaf juni zijn deuren voor enthousiaste aardbeienfans. Hier vindt u een breed scala aan groenten en fruit, afhankelijk van het seizoen, en ze behoren tot de beste kwaliteit van het land!

Wat we echter zo leuk vinden aan Grove Farm, is dat ze een echte poging doen om duurzaam te blijven qua verpakking. Meer details hierover vind je op hun website.

5 Fruitkwekerij Bearstone – Staffordshire

https://www.facebook.com/Bearstonefruitfarm

Gelegen in Market Drayton, een schilderachtig stadje op het platteland van Staffordshire, is Bearstone Fruit Farm echt een verborgen juweeltje.

Naast aardbeien heb je de mogelijkheid om heerlijke bramen en rode bessen te plukken. Als je klaar bent, zijn er verfrissingen, waaronder koude dranken en smakelijke zelfgemaakte taarten.

6 Sharnfold-boerderij – Sussex

https://www.sharnfoldfarm.co.uk/

Beneden in Eastbourne vind je de mooie kleine Sharnfold Farm die zorgt voor het perfecte dagje uit met het hele gezin. Tijdens het aardbeienseizoen heb je de kans om de velden en PYO in te gaan, maar er gebeurt hier het hele jaar door zoveel meer.

Er zijn speciale evenementen met Halloween en Kerstmis, maar het maakt niet uit wanneer je komt, je kunt communiceren met dieren zoals schapen en pluizige alpaca’s. Er is een boerderijwinkel en café, wandelpaden, een speeltuin en zelfs vissen.

Als u het plukken van aardbeien wilt opnemen als onderdeel van een groter dagje uit, dan heeft Sharnfold Farm u gedekt.

7 Copas-boerderijen – Buckinghamshire

Verspreid over twee locaties bieden de Copas-boerderijen de mogelijkheid om zelf aardbeien te plukken, maar ook om rabarber en asperges te plukken. Wat een manier om je voorraadkast aan te vullen!

De boerderij heeft ook een boerderijwinkel waar je lokale producten kunt kopen en er is een maïsdoolhof om jou en de kinderen te vermaken nadat je klaar bent met oogsten.

8 Scalby Grange-Yorkshire

https://www.facebook.com/Scalbygrange/

Scalby Grange is gevestigd in East Riding, Yorkshire en is een klein familiebedrijf dat vanaf juni open gaat voor hongerige aardbeienplukkers.

Maar dan houdt het plezier niet op als de zomer voorbij is als de boerderij een griezelige nieuwe persoonlijkheid krijgt en het pompoenseizoen aanbreekt. Ga tijdens Halloween naar PYO-pompoen, als je durft!

9 Abdij van Forde – Somerset

Forde Abbey and Gardens is een prachtig landgoed in het landelijke Somerset met een aantal van de beste aardbeienpluk in de omgeving. De producten hier zijn van topkwaliteit en ideaal voor het maken van jam en desserts of om zo van te genieten.

Maar als de zomer ten einde loopt, gebeurt er hier nog zoveel meer. Er is een geitenboerderij, prachtige tuinen om te verkennen, een prachtig huis met de Mortlake Tapestries en je kunt hier zelfs evenementen zoals bruiloften houden.

Dit is een andere schitterende locatie als je het plukken van aardbeien wilt opnemen als onderdeel van een groter dagje uit met de kinderen.

10 Scaddows Farm – Derbyshire

https://scaddowsfarm.co.uk/pyo

Scaddows Farm, dat zich al 30 jaar richt op PYO-liefhebbers, is een van de beste plekken om aardbeien te plukken in de East Midlands. Gelegen net buiten een schilderachtig dorpje genaamd Ticknall, produceert de boerderij en boerderijwinkel fruit van uitstekende kwaliteit.

De toegang is gratis en er wordt een hele reeks ander fruit aangeboden, zoals kruisbessen, frambozen, zwarte bessen en nog veel meer. Er is ook een wijngaard voor de volwassenen!

Waarom je eigen aardbeien plukken?

Zelf aardbeien plukken is vaak iets duurder dan even naar de supermarkt gaan en een bakje halen. Maar waar is het plezier daarin? Ik betaal liever een beetje extra en heb wat plezier dan in een lange rij in Asda te moeten staan ​​voor wat flauw fruit.

Houd er rekening mee dat u mogelijk moet betalen om deel te nemen aan uw eigen aardbeienkwekerijen. Voor het grootste deel halen ze deze vergoeding echter af van wat u ook koopt, dus het is niet het einde van de wereld.

Afgezien van de prijs zijn er tal van redenen waarom het plukken van je eigen aardbeien een geweldige gezinsactiviteit is.

Om te beginnen, als je kinderen hebt, is dit een briljante manier om ze kennis te laten maken met hoe voedsel groeit en waar hun voedsel vandaan komt. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om iedereen naar buiten te krijgen en te genieten van een frisse neus. Bovendien zul je behoorlijk wat wandelen en aan lichaamsbeweging doen is nooit een slechte zaak.

Bovendien breng je tijd door als gezin en maak je herinneringen. Aardbeien plukken is misschien wel de eenvoudigste bezigheid, maar voor uw kinderen zal het een herinnering zijn die ze koesteren. En trouwens, met zoveel van deze PYO-boerderijen die andere activiteiten aanbieden, kun je er vaak een dagje uit van maken.

Als je aardbeien en ander fruit PYO maakt, is de smaak meestal een stuk beter dan wat je in je plaatselijke winkel krijgt, aangezien het fruit in het seizoen wordt geplukt.

Heb je er ooit over nagedacht hoe de simpele handeling van het kopen van aardbeien uit de supermarkt een impact kan hebben op het milieu? Als u aardbeien in de winkel koopt, is het voedsel kilometers ver getransporteerd. Dit heeft een directe impact op het milieu, dus zelf plukken is veel milieuvriendelijker omdat de voedselkilometers worden verminderd. Bovendien steun je ook lokale bedrijven en met het huidige financiële klimaat is dat erg belangrijk om lokale economieën te laten floreren.

Haal het meeste uit een bezoek aan een PYO-aardbeienboerderij

Ik heb van veel mensen gehoord dat ze teleurgesteld waren toen ze naar een PYO-boerderij gingen. Maar dit komt meestal omdat ze niet de juiste aanpak of houding ten opzichte van de activiteit hebben gekozen. U kunt op deze boerderijen een zeer goede opbrengst behalen, maar er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u begint en deze tips zullen u helpen het meeste uit uw bezoek te halen.

Begin niet aan de voorkant

Wanneer je bij de aardbeienkwekerij aankomt, zul je merken dat de meeste mensen naar de eerste paar rijen planten gaan, omdat deze gemakkelijker toegankelijk zijn en minder lopen zijn. Als je echter naar het verste deel van het veld gaat, zullen er minder mensen zijn en vind je hier een overvloed aan onaangeroerd fruit.

Controleer hoe rijp de vruchten zijn

Het kan verleidelijk zijn om er gewoon in te springen en elke aardbei te pakken die je ziet, maar onthoud dat je moet betalen voor alles wat je mee naar huis neemt, dus probeer altijd fruit van de beste kwaliteit te krijgen. Op zoek naar degenen die volledig rijp zijn, is de beste keuze, maar je moet eerst het fruit inspecteren, want sommige kunnen er rijp uitzien, maar zijn nog maar halverwege. De hele aardbei moet rood zijn en dit vertelt je dat hij klaar is om geplukt te worden.

Meestal is het prima om een ​​aardbei te proberen om te zien hoe de kwaliteit is voordat je gaat plukken. Boeren hebben hier meestal geen probleem mee. Maar ze zullen een probleem hebben als jij en je kinderen de hele tijd door het veld gaan om jezelf te helpen met een hap fruit. Wees respectvol dat dit iemands leven is en probeer slechts één vrucht om het te testen.

Pluk je aardbeien op de juiste manier

Veel mensen pakken gewoon de aardbei en trekken hem van de plant. Maar als je dit doet trek je de stekker eruit en dit beschadigt het fruit waardoor het gekneusd raakt. Hierdoor gaat het fruit niet lang mee. Het is beter om de stengel vast te pakken en deze van de plant af te breken.

Bewaar je aardbeien op de juiste manier

Ik heb veel mensen aardbeien in de koelkast zien zetten en ik begrijp waarom ze dit doen. We zijn geconditioneerd om te geloven dat voedsel langer houdbaar is bij lage temperaturen en hoewel dit bij sommige dingen het geval is, zijn andere voedingsmiddelen, zoals aardbeien, beter als ze op kamertemperatuur zijn.

Dit komt omdat ze snel hun zoete smaak verliezen als je ze in de koelkast bewaart. Nee, ze blijven niet zo lang buiten de koelkast, maar als je de beste smaak en kwaliteit wilt, is dit de juiste keuze. Eet ze gewoon zo snel mogelijk na het plukken op.

Controleer de tijden en datums voordat u vertrekt

De openingstijden en data van PYO-aardbeienkwekerijen zullen elk jaar verschillen, afhankelijk van het weer en hoe goed het fruit is gegroeid. Voordat je vertrekt, is het de moeite waard om de website van de door jou gekozen boerderij te bekijken om er zeker van te zijn dat je niet teleurgesteld zult zijn als je daar aankomt.

Conclusie

Er is iets super bevredigend aan het plukken van je eigen aardbeien en het is een briljante manier om het gezin het huis uit te krijgen en te genieten van het samen maken van herinneringen. Het fruit dat je krijgt van deze PYO-boerderijen is ongeëvenaard en er zijn vaak een heleboel andere dingen aan de hand, zodat je er een hele dag van kunt maken.

Met PYO-aardbeienkwekerijen verspreid over het Verenigd Koninkrijk, bent u nooit te ver weg om mee te doen aan de actie. We hebben enkele van de beste aardbeienpluk op een rijtje gezet, maar er valt nog veel meer te ontdekken.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Campingdeijsselhoeve.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart